Pagina de start a forumului Forum www.Krilloil.ro
Forum www.Krilloil.ro
Forum www.Krilloil.ro - Opinii si pareri despre produsele Omega 369
 
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   SitemapSitemap   AutentificareAutentificare 
Pagina de start a forumului Forum www.Krilloil.ro

         Pagina de start a forumului Forum www.Krilloil.ro
Cum se mentine continutul de substante hranitoare

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.Krilloil.ro -> Terapii si Retete Naturiste
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
krilloil
Site Admin


Data înscrierii: 18/Iun/2009
Mesaje: 564
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Dec 11, 2009 4:52 pm    Titlul subiectului: Cum se mentine continutul de substante hranitoare Răspunde cu citat (quote)

Cum se mentine continutul de substante hranitoare in alimente.
Chiar daca alimentele pe care le consumam sint de cea mai buna calitate, aceasta nu constituie o garantie certa ca toate aceste vitamine (si restul principiilor alimentari) ajung cu adevarat in organismul nostru. Pentru a fi siguri ca majoritatea substantelor atit de folositoare ajung cu adevarat sa fie asimilate de organism, trebuie sa tinem seama de urmatoarele principii fundamentale:

- legumele, zarzavaturile, fructele proaspete, ca si diversele sortimente de carne, trebuie spalate foarte bine. Pentru legume si fructe este cel mai bine ca spalarea sa se faca sub jet de apa, nu prin inmuiere (de pilda, intr-un lighean cu apa rece, in care acestea ramin un timp sa se inmoaie bine). Aceasta se impune, deoarece prin inmuiere mai mult timp vitaminele B si C trec din legume, fructe sau zarzavaturi in apa de spalare, pierzind astfel ceea ce au ele mai de pret;

- salata se prepara pentru o singura data, adica astfel incit sa nu mai ramina, sa se consume atit cit s-a preparat;

- mincarea nu se prepara in vase de arama (mai ales necositorite), caci se distrug atit vitamina C, cit si acidul folic si vitamina E. In plus, exista pericolul de a ne otravi, din pricina coclelii;

- daca vom pastra laptele in vase transparente din sticla, datorita luminii se distrug riboflavina (vitamina B2), vitamina A si vitamina D. Prin urmare, laptele se va pastra la rece, dar si la intuneric (spre exemplu, in frigider, unde lumina nu se aprinde decit la deschiderea usii agregatului frigorific);

- ca si laptele, piinea lasata la lumina pierde aceleasi vitamine pretioase;

- pentru a pierde cit mai putin din vitaminele si mineralele pe care le contine cartoful, acesta este indicat sa fie fiert sau copt in coaja;

n apa in care fierbem legume si zarzavaturi o putem folosi la prepararea supelor sau ciorbelor, iar cea in care fierbem carnea – pentru ciorbe (supe - in cazul carnii de vita sau pasare);

- legumele si fructele trebuie pastrate numai in frigider (de preferinta in cutii speciale), mentinindu-se astfel mai proaspete. In plus, ne vom asigura, cel putin doua-trei zile, ca acestea nu se vor strica, putind astfel sa le folosim cu incredere
_________________
Sanatatea inainte de toate.

http://www.KrillOil.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forum www.Krilloil.ro -> Terapii si Retete Naturiste Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
Toate drepturile rezervate © 2009 www.KrillOil.ro
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community